Служители на КЗП стачкуват: Оплакват се от ниски заплати

103
Кадър: Vbox7/Твоят ден

Служители на КЗП излязоха на стачка в продължение на един час. Хората се оплакват от това, че заплатите им не са вдигани от 2020 година, а работата е станала много повече, заради инфлацията

Служителите на Комисията за защита на потребителите (КЗП) излязоха на едночасова стачка. Те настояват за ръст на средствата за заплати с 60%. Възнагражденията, които получавали в момента, не били променяни от години, предава Нова телевизия.

От КТ „Подкрепа” обясниха, че заплащането в КЗП варира спрямо длъжностите, но средната брутна заплата е около 1000 лева. Обемът на работа в Комисията се е увеличил многократно заради огромната инфлация, изтъкват от синдиката и добавят, че заплатите на служителите не са увеличавани от 2020 г.

Служители, излезли на протест, заявиха, че заплатите в КЗП са средно около 1000 лв., като някои са и под 900 лв. Те определиха заплатите като унизителни, а отговорностите им са големи. Директорът на КЗП за Бургас, Сливен и Ямбол каза, че директорите нямат право да протестират, но тя е със служителите, защото ги подкрепя изцяло.

По публикацията работи: Пламена Сутева