Съвети за пътуване, когато нашия домашен любимец е част от пътешествието

48
Снимка: Pixabay

Домашните любимци са част от семейството, така че не нещо необичайно да ги взимате със себе си, когато тръгваме на път. Правите го с доброто намерение да не се отделяте от вас и да се насладите на преживяването заедно. Ще изследвате нови кътчета и ще събирате красиви спомени, които със сигурност ще заздравят връзката ви.

Не бива обаче да пренебрегвате факта, че животните са приятели на обичаите, рутината и средата си. Ето защо трябва да избягвате да ги излагате на ситуации, които им причиняват стрес, като например дълго пътуване или посещение на място, където няма да се чувстват комфортно.

Преди да тръгнете на път, препоръчително е да отидете на ветеринарен преглед, за да потвърдите, че вашият домашен любимец е в добро здраве. Трябва също така да проверите дали както обезпаразитяването, така и ваксинациите им са актуални, пише “Лавангардиа.“

Точно както вие подготвяте куфара си, вашият домашен любимец също се нуждае от малко багаж за гладко и позитивно пътуване. В него се включва документацията, която идентифицира животното, както и записът му за ваксинация. Разберете дали ви трябва някакъв конкретен документ в зависимост от дестинацията и дори застраховка, за да нямате проблеми после. Освен това трябва да включите тяхната храна, напитки и лекарства, ако кучето ви има някакво заболяване. Разбира се, не забравяйте неговата каишка, идентификационен етикет с вашата информация за контакт, одеяло и играчки.

Внимателно преценете най-подходящия транспорт за пътуването и как ще пътува вашият домашен любимец въз основа на избрания. Е, не е едно и също дали е със самолет, с влак или с кола. Видът и размерът на вашия домашен любимец ще определят условията, при които трябва да го транспортирате: дали може да влезе в кабината или не, дали има нужда от носач или може да отиде сам на каишка и т.н.

За да не му се вие ​​свят или да му прилошее, трябва да изчакате поне два часа след последното му хранене, преди да пътувате. В случай на кучета, играта с него или разходката му преди това ще му помогнат да стигне отпуснато и уморено до транспортното средство, като по този начин ще го улесни да заспи. Планирайте продължителността на пътуването и спирките, като вземете предвид вашето благосъстояние и вашите нужди.

По публикацията работи: Велислава Велева