Страховит ад в САЩ: Товарен влак дерайлира и се запали след удар в свлачище (СНИМКИ+ВИДЕО ОТ ДРОН)

134
Снимка: Facebook/ Sam Richmond

Товарен влак дерайлира и се запали, след като се удари в свлачище близо до река в Западна Вирджиния. Видео с дрон показва димящите останки влаковата композиция.

Той дерайлира рано в сряда. Трима служители са пострадали и са без опасност за живота. Има разлято гориво в близката река.
Влаковата композиция е била от четири локомотива и девет празни вагона за Тримата членове на екипажа са били в локомотива, който се е запалил след дерайлирането, и са лекувани без опасност за живота. Двама са били транспортирани с хеликоптер, а третият е бил откаран в болницата с линейка, каза диспечер на службата за управление на извънредни ситуации в окръг Съмърс пред CNN. При инцидента в сряда локомотивът се е запалил. Влакът не е превозвал опасни материали.

Федералната железопътна администрация съобщи, че активно наблюдава дерайлирането в сряда и каза, че пожарът е потушен. Администрацията каза, че това се е случило по маршрут на Amtrak, така че може да се очакват остатъчни закъснения. Сам Ричмънд публикува във Фейсбук снимки от катастрофата, направени от скала над сцената. Снимките показват влака в пламъци и съборен вагон, който почива в река Нова.