Добринка от Варна: Не признавам и не празнувам 8 март. Жената трябва да се уважава цяла година (ВИДЕО)

224
Кадър: "Нова Вест"

Днес е 8 март – международен ден на жената. Екип на медия „Нова Вест“ се разходи по улиците на Варна, за да попита хората какво мислят за празника 8 март. Повечето хора заявиха, че се радват на празника и го приемат като прекрасен повод да се зарадват жените. Едно от мненията обаче се открои като по-различно от останалите

„Това е може би най-красивият празник, тъй като честваме по-добрата половина от човечеството“, казва Тодор пред медия „Нова Вест“.

Той споделя, че вече е подготвил подарък за половинката си, както и за майка си. Според него цветята и бонбоните са задължителни като подарък за празника. „Те са израз на нашето уважение, признаване на красотата на жената“, добавя той. По негови думи основният подарък е нещо по-лично. „Предполага се, че един мъж трябва да е запознат какво ще ощастливи половинката му“, казва Тодор.

Той поздрави всички жени по случай празника. „Надявам се да се чувстват обичани и също така, да знаят, че техните половинки, или поне по-голямата част от тях, наистина ги ценят“, казва Тодор.

Друг жител на Варна, Свилен на 60 г., също посочи пред екипа на медия „Нова Вест“, че 8 март според него е един от най-хубавите празници. Според него най-хубавата част от подаръка е самата изненада. Той споделя, че все още не е измислил каква изненада ще направи на жена си. Той посъветва българските мъже да да обичат жените си и да правят подаръци от сърце.

„Мъж без жена – половин мъж. Жена без мъж – мъж и половина. Нека да бъдат красиви и винаги така прекрасни и да ни даряват с любов. Дамите са това, което осмисля живота ни. Ние не можем без тях“, казва Свилен.

Добринка от Варна пък казва, че не признава и не празнува празника 8 март. Тя го определи като „комунистически празник“. „Свързано е с миналото, което не ми е много светло. Мисля, че всичко е търговия в последно време. Моите синове знаят, че не приемам цветя за 8 март. През другата част от годината ми подаряват. Жената трябва 365 дни в годината да бъде уважавана“, казва Добринка.

Попитахме и други жени какво мислят за празника 8 март, които обаче пожелаха да изразят мнението си, без да бъдат заснемани. Те определиха празника като нещо хубаво и повод да подариш цвете и да зарадваш жената.