Демерджиев: Да се каже има ли връзка между проверките за „Хемус“ и случая на Велико Желев

53
Кадър: Facebook/Новините на NOVA

Такъв призив отправи към прокуратурата служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, като каза, че за момента не може да каже подробности по случая на Велико Желев

Служебният вътрешен министър Иван Демерджиев заяви, че прокуратурата трябва да търси връзка между проверките на магистрала „Хемус“ и образуваното производство за принуда срещу бизнесмена Велико Желев.

„При една от проверките на лотовете 5, 7, 8 и 9 на магистрала „Хемус“ бе установено, че има авансово плащане за малко над 48 млн. лева за дружеството, за което говорим и сега“, каза министърът. По думите му това днес е било спестено от прокуратурата, предаде БТА.

„Не е лошо прокуратурата да търси връзка между двете производства. В края на декември миналата година ГДБОП са предали материали на прокуратурата. Оттук насетне за мен е важно да се види дали има връзка със ситуацията, която сега се огласи и образуваното производство за принуда и авансовото плащане от малко над 48 млн. лева по отношение на един от лотовете на „Хемус“, каза Демерджиев. Той заяви, че ако има такава връзка, прокуратурата трябва да обясни каква е точно и да информира обществеността.

По публикацията работи: Пламена Сутева