Възможно е тези неща да Ви направят по-малко привлекателни

49
Снимка: Pixabay

За отделните хора красотата означава различни неща. Красотата е субективна. Все пак има определени неща, които могат да Ви направят по-малко привлекателни.

Ще се изненадате кои 4 неща биха могли да навредят на желанието Ви да изглеждате привлекателни в очите на околните.

1. Не се наспивате

Липсата на сън може да вреди не само на здравето, но и на красотата Ви. Проучване от 2017 г., установява, че участниците се възприемат като по-малко привлекателни след два дни ограничение на съня, пише actualnol.com.

Проучване от 2022 г. е установило, че дори един ден без сън може да накара някого да изглежда по-малко привлекателен. Сънят е важен за красива кожа, коса, и цялостен добър външен вид. Измореният вид няма да привлече мъжете към вас, а точно обраното. Така че се уверете, че си набавяте достатъчно сън.

2. Носите очила

Очилата Ви може да Ви помагат да виждате по-добре, но могат да имат някакво значение за това как изглеждате за заобикалящите Ви. Проучване от 2022 г. е установило, че носенето на очила може да накара хората да изглеждат по-малко привлекателни, както и по-малко уверени. Ако очилата са твърде големи или не подхождат на лицето, това може да заличи истинската красота на човека. Ако имате проблем със зрението, не махайте очилата, а просто изберете по-стилни и модерни модели, които да подхождат на лицето Ви.

3. Нямате чувство за хумор

Забавните смешки и чувството за хумор винаги са във Ваша полза, а липсата им може да навреди на това как другите Ви виждат. Според проучване хората с добро чувство за хумор са оценени като много по-привлекателни от хората без чувство за хумор.

4. Носите жълто

Дрехите са много важни за това как изглеждаме, така че разберете кои цветове Ви отиват и избягвайте такива, които ще ви направят по-малко привлекателни. Според проучване от 2010 г., както мъжете, така и жените смятат противоположния пол за по-малко привлекателен, когато носят жълта риза. Проучване от 2013 г. в Обединеното кралство също установява, че жълтото е един от най-малко привлекателните цветове за дрехи.

По публикацията работи: Пламена Сутева