Заплашват ли с убийство рапъра Устата, заради песен “Урок по история с Македония“? (ВИДЕО)

130

Иван Динев – Устата заяви, че е получил над 100 смъртни заплахи, след публикуването на песента, чието хапливо и иронично послание бе насочено към съседна Северна Македония. Това написа той в своята страница във “Фейсбук“.

„Първи урок по история на Македония. Това не е държава, а територия.“ Така започва част от песента, която е съчинил Устата. Само преди дни с тези нови рими рапърът изненада феновете си в социалните мрежи.

Иван Динев казва, че това не е негова песен, а изразява личната си позиция, която е провокирана от последните събития между България и Северна Македония. „Най-смущаващото беше на честването на Гоце Делчев, много българи искаха да отидат да се поклонят и точно тогава им спря токът, и тогава виждаш, че това е позиция на самата държава“,казва изпълнителят.

„Пишат ми освен, че ще ме убият, че ще ме влачат по улицата, много интересни неща“, поясни изпълнителят. Под днешния си пост той отговори на обвинителен коментар по свой адрес с думите: „А да сте чували за бит македонски гражданин на българска територия, за оскверняване на македонски национални символи…няма и да чуете, защото ние сме добри съседи . Колкото по-рано го разберете толкова по-добре и за двете страни.“

По публикацията работи: Велислава Велева