Има сигнал за атака срещу българска компания в Румъния: Замесени са милиони евро

88
Кадър: Vbox7/Здравей България

По въпроса говори Асен Христов, който е председател на Надзорния съвет на “Еврохолд България”. По негови думи румънска фирма е извършвала натиск върху българската фирма. Били изтекли 400 млн. евро за 5 години през румънската фирма, които после изчезнали. През това време на българската фирма било предлагано многократно да закупи тази група и да поеме вината, като имало и натиск от представители, работещи за държавата

Сигнал за атака срещу българска компания в Румъния. По думите на председателя на Надзорния съвет на “Еврохолд България” Асен Христов върху фирмата е упражняван натиск от група хора, собственици на румънската фирма “Сити”. А проблемите между компаниите продължават вече три години.

„Определена група хора успя доста бързо да направи пирамидална структура – „Сити“. През нея изтекоха 400 млн. евро за 5 години, които изчезнаха. Там текат разследвания. Компанията е фалирала”, обясни Христов в ефира на Нова телевизия.

„Ние през това време сме получавали предложения да закупим тази група и да поемем тяхната вина под някаква форма. Отделно от това получаваме натиск от техни представители, които работят за държавата”, допълни още той и категорично заяви: „Ние не сме против местния финансов регулатор“.

От „Еврохолд“ разпространиха своя позиция по казуса. В нея се казва, че “компанията е предприела всички възможни към момента оперативни и правни мерки за защита интересите на акционери, кредитори и инвеститори”.

„Наред с вътрешни експерти, „Еврохолд“ е ангажирала солиден екип от външни консултанти с разнообразна експертиза и ще продължи с усилията по окончателното разрешаване на казуса в Румъния в съответствие с европейското законодателство. Холдингът декларира, че няма да допусне никакъв компромис, който да навреди на дружеството и интересите на неговите акционери, инвеститори и кредитори”, пишат още от дружеството.

По публикацията работи: Пламена Сутева