Разказ на жената, която се барикадира във фризьорски салон въоръжена. Какви са били мотиви й? (ВИДЕО)

99
Кадър:vbox/Нова Тв

46-годишната жена, която преди повече от седмица се барикадира във фризьорски салон, стреля, удари по главата собственичката му и води 8-часови преговори с полицията сега разказва историята от своята позиция. Припомняме ви, че жената беше нахлула в салона към обяд, като е имало изстрел и сблъсък между фризьорката и нападателката.

Евелина Антонова – това е жената, която изправи на крак полицията във Велико Търново преди около две седмици. Великотърновката е позната в местното общество с активните си позиции по редица въпроси. Тази история, обаче, била лична. Спор за имот, който продължава две години в съда, е в основата на тази сага. Жената е под домашен арест.

Жена се барикадира въоръжена във фризьорски салон, поне 10ч. полицаи не могат да я изведат (ВИДЕО)

“Тя ме блъсна. Ето, тук се ударих на нещо остро. Не знам, как стана. И тя избяга навън. Веднага оставих телефона, бях набрала 112. Бръкнах в чантата, извадих оръжието и излязох навън. Имаше свидетели. Не ги познавам, но се извинявам на тях, за това, че това нарушение на обществения ред е стресово. Извадих и заредих оръжието, произведох изстрел с оловни куршуми в земята. Не със стоп-патрони. Знаете, стоп-патроните са сачми в една торбичка и могат да наранят някого встрани. Те се пръсват. Не съм искала да стрелям в нея. Аз ако съм искала, имах възможност от глава до пети да я нашаря с куршуми. Имах и още един пълнител и докато дойде полицията… Не ми е била такава целта” , разказва Евелина Антонова.

Въпреки, че целта не е била да има пострадали, се стига и до физически сблъсък. „Мисля, че я ударих, след като произведох предупредителния изстрел. Още един път я помолих да влезе вътре, за да не се плашат хората. Върнах се в ателието, казах адреса, излязох навън и видях, че тя няма да каже и няма смисъл да стрелям по нея, да ставам престъпник. И нещото, което измислих, е да се върна в ателието. И се затворих. Идея си нямам защо. Не съм го планирала”, каза пред камерата на NOVA арестуваната.

Повече от 8 часа продължават преговорите между Евелина и полицията. След като е задържана, на Евелина е направена психиатрична експертиза и е установено, че тя може да носи наказателна отговорност. Заради чистото ѝ съдебно минало е пусната от съда под домашен арест. Така, освен делото си за този имот, ще трябва да се вижда още много пъти с фризьорката в съда и заради нападението и стрелбата с пистолет. Потърсихме отново нападнатата стилистка, но тя все още е неоткриваема. От инцидента до ден днешен ателието е затворено, а телефонът ѝ – изключен.

По публикацията работи: Велислава Велева