Мъж ходил шест пъти в дома на Киану Рийвс, спал в задния му двор и мислел, че му е роднина

132
Кадър: Youtube/Jimmy Kimmel Live

Киану Рийвс се е почувствал сериозно притеснен от факта, че непознат мъж постоянно опитва да се свърже с него, ходи в дома му неканен и дори спал в задния му двор. Изглежда, че въпросният непознат се опитвал да докаже някаква родствена връзка с холивудската звезда, тъй като носел със себе си ДНК тест и пускал странни публикации в социалните мрежи

Киану Рийвс е издействал ограничителна заповед срещу мъж, за когото се твърди, че е извършил редица нежелани посещения в дома му – включително е спал в задния му двор, пише Sky News.

Холивудската звезда, известна с ролите си във франчайзите „Матрицата“ и „Джон Уик“, каза, че предполагаемите инциденти са го накарали да бъде „значително разтревожен, раздразнен и разстроен“.

В съдебни документи, получени от информационната агенция PA, Рийвс твърди, че 38-годишният Брайън Кийт Диксън е посетил неговия имот в окръг Лос Анджелис шест пъти.

Инцидентите са станали между ноември миналата година и януари 2023 г., каза той.

Документите също така посочват, че по време на второто посещение Диксън е оставил раница, съдържаща „странни“ предмети, включително комплект за ДНК тестове вътре.

Диксън е публикувал „непоследователно и тревожно в социалните медии, наричайки себе си „Джаспър Кийт Рийвс“, очевидно показвайки убеждението си, че той и г-н Рийвс са роднини“, заявиха те.

В собственото си изявление Рийвс каза: „През последните няколко месеца имаше множество инциденти, при които ответникът посети дома ми без покана, нахлу в имота ми, потърси достъп до дома ми и се опита да се свърже с мен.

„Разбрах, че има текущо наказателно разследване срещу ответника поради обезпокоителното му поведение.

„Тормозните, смущаващи и заплашителни действия от страна на ответника, които продължават, ме карат да бъда значително обезпокоен, раздразнен и разстроен, включително защото искам да защитя моя партньор и приятели, които живеят или прекарват известно време в моя дом.“

Превод и редакция: Пламена Сутева