Борисов на срещата с депутати от Украйна: ГЕРБ ще продължава да подкрепя последователно Украйна (СНИМКИ)

41
Снимка:Facebook/Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с депутатите от украинския парламент и представителя на Володимир Зеленски – Федор Вениславский във Върхоовната Рада, както и с Игор Герасименко, който е член на комисията по сигурност и отбрана и носител на най-висшия украински орден „Герой на Украйна“. В срещата участваха и представители на украинското посолство в България.

„Подчертах пред колегите, че благодарение на ГЕРБ бяха приети решенията за предоставяне на военна помощ на Украйна и за обявяване на Голодомора за геноцид в българския парламент. Освен това още в началото на войната ГЕРБ изпрати помощ за Украйна, а през лятото младежите на ГЕРБ организираха детски лагер за 50 деца от региона на Харков. Представителите на украинската Рада благодариха за всичко, което от ГЕРБ сме направили през последната година за Украйна“, изтъкна Борисов.

„Подчертаха, че за тях ГЕРБ е силен поддръжник и приятел и ни пожелаха след изборите през април ГЕРБ да продължи да бъде политическият лидер в страната“, коментира лидерът на ГЕРБ.

В рамките на срещата обсъдихме и възможностите за задълбочаване на сътрудничеството както между България и Украйна, така и между партията на Зеленски – „Слуга на народа“ – и Политическа Партия ГЕРБ, посочи още той.

По публикацията работи:Велислава Велева