Тома Биков: Пожелавам на новия министър да “позакърпи“ ведомството, което беше доведено до безпътица (ВИДЕО)

63
Кадър: бТВ

Според Тома Биков, президентът Радев е постъпил правилно с избора си на нова министър на културата в лицето на Найден Тодоров. По неговите думи, тяхната оценка за бившия министър на културата съвпада с тази на държавния глава.

“Има сектори, в които министрите се справят сравнително добре, има други, в които се справят сравнително лошо. Ако има истински силен провал, това е в сферата на културата.“ , това мнение изрази пред медии в парламента Тома Биков от ГЕРБ по отношение на служебната власт.

„Имаме нулева работа по Плана за възстановяване и устойчивост, като рискуваме изобщо да бъде провален за българската култура – това са 46 милиона за дигитализация и още толкова културни дейности. Нула работа по този въпрос. Да не говорим за раздорите в творческата общност, с личното участие на министъра“, допълни Биков. Той пожела на новия служебен министър на културата „малко да позакърпи“ ведомството, което в продължение на две години е било „умишлено унищожавано и доведено до абсолютна безпътица и колапс“. В заключение посочи, че очаква от служебния кабинет да организира изборите по най-подходящия начин и да не участва в предизборната кампания.

Повече от неговия коментар и какво той сподели по въпроса с 49-то Народно събрание, вижте във видеото:

По публикацията работи: Велислава Велева