Наближава годишнината от започването на военните действия в Украйна: Песков заяви планира ли се нещо

75

Наближава 24 февруари. Припомняме, че на 24 февруари 2022 година започна нападението над Украйна. Оттогава са минали 11 месеца и 7 дни. По-рано Сергей Лавров спомена, че Русия ще направи така, че планираните за края на февруари „антируски сбирки“ да не бъдат единствените прояви във фокуса на вниманието. На фона на това, говорителят на Кремъл Дмитрой Песков заяви пред журналисти, че няма информация за планирани прояви по случай годишнината от началото на войната

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че не е чувал да се планират на официално ниво някакви прояви по случай годишнината от началото на руската инвазия в Украйна, предаде ТАСС.

„Не ми е известно да се планират някакви прояви“, каза днес говорителят в отговор на журналистически въпрос.

Журналистите обърнаха внимание на Песков на думите на руския външен министър Сергей Лавров, който отбеляза по-рано, че Москва ще направи всичко планираните за края на февруари „антируски сбирки“ да не бъдат единствените прояви във фокуса на вниманието на международната общност. Така министърът коментира инициативата на Украйна за провеждане на 24 февруари на среща на върха, посветена на мира.

В отговор на въпрос за какво става дума и кога може да се състоят подобни прояви, Песков посъветва журналистите „да се обърнат към външното министерство“.