За най-малките: Здравословни и полезни закуски подходящи за деца

74
Снимка: Pixabay

Закуската е най-важното хранене за деня за децата. Това е така, защото е източник на основни хранителни вещества, които освен че повишават енергията, насърчават благосъстоянието. Ако търсите здравословни рецепти за закуска на вашите деца, по-долу ще намерите как да приготвите 3 страхотни варианта, подходящи за тях.

По същия начин добрата закуска допринася за предотвратяване на проблеми като затлъстяване, тъй като насърчава усещането за ситост и намалява преяждането през други часове на деня. На свой ред това благоприятства усвояването на хранителни вещества като фибри и калций, които са от съществено значение в процеса на детското развитие.

Кисело мляко със зърнени храни:

Обикновеното кисело мляко е една от най-добрите храни за закуска за деца. Консумацията на този продукт е свързана с по-висок прием на хранителни вещества. Освен всичко друго тази храна насърчава здравето на сърдечно-съдовата система и поддържането на здравословно телесно тегло. Поради тази причина предлагаме да го комбинирате с други здравословни съставки.

Необходими продукти: 40 г. пълнозърнеста култура (пр. овесени ядки), 250 мл. кисело мляко, 30 г. бадеми, 150 г. боровинки, 5 г. мед

Начин за приготвяне: Първо изсипете киселото мляко и меда в купа. След това разбъркайте малко. Измийте боровинките и бадемите. Нарежете ги на ситно и ги добавете в купата. Накрая добавете пълнозърнестата култура.

 Ябълкови палачинки за детска закуска:

Консумацията на ябълки е свързана с по-доброто здравословно състояние и по-ниския риск от затлъстяване при децата.

Необходими продукти: 1 ябълка, 2 яйца, щипка сол, 5 г. канела, 5 г. масло, 10 мл. ванилия, 200 г. пшенично брашно.

Начин за приготвяне: Първо разбийте яйцата в купа. След това към тях добавете брашното, ванилията и канелата. Разбъркайте с лъжица. После добавете млякото и щипка сол. Разбийте добре до получаване на хомогенна смес. След това измийте и обелете ябълките, като премахнете сърцевината и семките. Настържете ги и ги добавете към тестото. Разбъркайте отново. След това поставете тиган на силен огън, като добавите малко масло на повърхността. Изсипете част от сместа. След две минути обърнете и оставете да се готви другата страна за минута. Повторете процеса с всяка палачинка. Можете да гарнирате с мед, домашно сладко или плодове.

Френски тост:

Френският тост може да бъде добра опция за закуска за деца. Приготвя се лесно и се комбинира с плодове по избор.

Необходими продукти: 1 яйце, 50 мл. прясно мляко, 5 г. кафява захар, 5 г. канела, 40 г. масло, 1 филия пълнозърнест хляб.

Начин за приготвяне: За начало разбийте яйцата, а след това добавете млякото и смесете двете съставки. После добавете канелата и захарта. Разбъркайте, докато получите идеална хомогенна смес от всички съставки. След това накиснете филията хляб в сместа, оставяйки я да поеме течността. Сложете тиган на силен огън, като добавите малко масло на повърхността. Накрая запържете тоста в тигана, извадете го и гарнирайте по вкуса на вашето дете.

По публикацията работи: Велислава Велева