Абсолютен куриоз: Близки на убиец подадоха сигнал срещу близки на жестоко убит

217
Кадър: Vbox7/Здравей България

Припомняме Ви за случила се трагедия в „Люлин“, София преди година, при който бе убит Илиян Илиев. Тогава младият мъж бе убит по жесток начин пред очите на близките си, след празненство със заря заради новородено бебе. Куриозът в случая е, че близки на убиеца са подали сигнал срещу близките на убития. Твърдели, че били стресирани от призиви за протести

Приятели на убития преди година в столичния квартал „Люлин“ Илиян Илиев са привиквани в полицията, за да подпишат предупредителни протоколи. Сигнал срещу тях са подали близки на убиеца, твърдейки, че са стресирани от призивите им за протести срещу пускането му под домашен арест. Жестокото убийство стана след празненство със заря, в чест на новородено. Младият мъж беше убит с нож пред очите на приятелите му.

Поли Ванкова е била близка приятелка на убития Илиян. Тя е била привикана от разследващ полицай в 9 Районно управление, за да подпише предупредителен протокол. „Защото от момента на убийството на Илиян досега аз и колегите ми от групата на „Люлин” правим постове и публикации, свързани с убийството. Публикациите ни са на тема възмущението ни от решенията на съдебната система“, каза тя пред Нова телевизия.

Приятелката на убития мъж разказа още, че в деня, в който съдът е пуснал убиеца под домашен арест, тя направила поредна публикация. С нея призовала жителите на квартала да се присъединят към мирен протест пред блока на извършителя. Близките му обаче решили, че това е заплаха за тях, допълва Поли Ванкова.

„И аз очаквам да бъда призован, но ще подкрепям групата, до последно, докато убиецът не получи това, което трябва да бъде – да бъде в затвора, а не на свобода”, категоричен беше друг приятел на Илиян – Емил.

По публикацията работи: Пламена Сутева