Като от зловещ филм: Жена уби своя двойничка и инсценира смъртта си (СНИМКИ)

409
Снимка: Twitter/Tarihçi

Красавица от иракски произход е обвинена в това, че убила своя двойничка, с която имала поразителна прилика. До това се стигнало, след като обвиняемата е търсила момичета, които приличат на нея, в социалните мрежи. Случаят е от Германия.

Обвиниха жена в Германия в това, че е намерила своя двойничка в социалните мрежи и я е убила, за да инсценира собствената си смърт, съобщава Sky News.

Властите посочва, че Шарабан К., 23-годишна козметичка от иракски произход от Мюнхен, е търсила онлайн жени, които много приличат на нея, преди да убие една от тях, за да се укрие, съобщават немски медии.

Случаят е наречен „убийство на двойник“ във връзка с немска народна приказка за призрачен идентичен дух, но думата „двойник“ също е започнала да означава непознат, който прилича на близнак.

Полицията откри окървавено тяло през август миналата година в паркиран автомобил в Инголщат, Южна Германия.

Докладите първоначално идентифицираха жертвата като Шарабан К., но аутопсия повдигна въпроси относно самоличността на тялото.

В крайна сметка жертвата беше посочена като Хадиджа О., 23-годишна блогърка за красота от съседната провинция Баден-Вюртемберг.

По-късно полицията заяви, че жертвата и Шарабан К. са били „поразително еднакви“ на външен вид поради физическите им прилики, като права черна коса.

На 19 август полицаите задържаха Шарабан К. и неин приятел, обвинени в организирането на схемата.

Пълният обхват на случая и техните предполагаеми мотиви не бяха публично оповестени от властите до тази седмица, а сега стана ясно, че прокурорите смятат, че Шарабан К. е планирала да фалшифицира собствената си смърт поради спор със семейството.

„Разследванията ни накараха да предположим, че обвиняемата е искала да се укрие поради семеен спор и да симулира собствената си смърт в този смисъл“, каза в изявление Вероника Гризер от държавната прокуратура в Инголщат.

Г-жа Грийзър обясни, че разследванията са разкрили няколко опита на Шарабан К. да се свърже с жени в социалните медии, на които е приличала, през седмицата преди предполагаемото убийство.

Твърди се, че тя е действала под псевдоними и се е опитвала да организира срещи с жените.

Въпреки че много от тези опити се оказаха неуспешни, тя в крайна сметка успя да уреди среща с Хадиджа О, като направи „предложение за козметика“, твърдят властите.

Шарабан К. и Шекир К. са обвинени в това, че са взели жената, преди да я отведат в гориста местност между Heilbronn и Ingolstadt, преди да я намушкат до смърт.

Миналата седмица бяха издадени заповеди за арест и на двете жени и всяка от тях е изправена пред доживотен затвор, ако бъде призната за виновна.

Говорителят на полицията Андреас Айхеле каза пред германския таблоид Bild: „Оръжието на престъплението не е открито, но доказателствата са огромни. Жертвата е убита с над 50 удара на ножа, лицето е напълно обезобразено.“

 Превод и редакция: Пламена Сутева