За да сме здрави: Експерт посочи какво да не ядем, щом навършим 60 години

blank
Снимка: Pixabay

По думите на диетолога и доктор на медицинските науки Михаил Гинзбург, след 60-годишна възраст е добре да помислим по-сериозно какво добавяме към диетата си. По негови думи, за да сме здрави, след тази възраст, се препоръчва да намалим колкото се може консумацията на храни като: бял хляб, ориз, червено месо и колбаси. Пълният списък с продуктите можете да прочетете по-долу. Изведен е и списък с храни, които действат положително на организма, след 60-годишна възраст

По-близо до старостта, а именно след 60-тата годишнина, хранителните изисквания към хората стават по-строги. Ако ги следвате, можете да избегнете злокачествения ход на заболяванията и да подобрите здравето на тялото си. Това съобщи пред FederalPress диетологът, доктор на медицинските науки Михаил Гинзбург.

„След 60-тата годишнина хранителните изисквания към хората са по-строги, отколкото в младостта. Не е необходимо да се съобразявате с тях, но е добре да знаете, че ако искате да изживеете добре старостта си е хубаво да вземете мерки “, каза доктор Гинзбург.

Нездравословното хранене води до ранна поява на заболявания, свързани с възрастта и до по-злокачествено протичане, казва диетологът Михаил Гинзбург.

За предотвратяване на негативните последици той съветва да се откажете от захарта, белия хляб, ориза, маргарина, чипса, сладкарските изделия и да намалите консумацията на слънчогледово олио.

„Трябва също така да се откажете от червеното месо и силно преработените продукти, тоест колбасите. Тези продукти пречат на дългия живот,“, каза докторът на медицинските науки.

Морска риба, билки, зеленчуци, горски плодове, ядки, плодове, кисело-млечни напитки, кисели зеленчуци, зърнени храни, черен хляб, като ръжен, както и ориенталски подправки – куркума, джинджифил, имат положителен ефект.

Чесънът и лукът се считат за не по-малко полезни, а пилешкото или пуешкото могат да се консумират като месо. Вместо слънчогледово олио лекарят съветва да погледнете зехтин, кокосово или ленено масло.

По публикацията работи: Пламена Сутева