Има една тайна за уникално вкусен ориз, за която не много домакини знаят. Има един начин, по който зрънцата никога няма да слепват едно в друго. Това може да се постигне с добавянето на една съставка при варенето на ориза – обикновен оцет. С добавянето на ориз ще гарантирате още и неговия по-бял цвят. Друга тайна от кухнята, която всяка домакиня трябва да знае е и това как да направи месото по-крехко. Тук ключът е добавянето на сода за хляб.
Ако добавите една чаена лъжичка оцет, докато варите ориза, зрънцата никога няма да слепват едно в друго. Това обаче съвсем не е единственото, което ще постигнете, добавяйки от киселата подправка. Оцетът ще направи така, че оризът да е още по-бял и пухкав. Той никога няма да става на каша, независимо как сте го приготвили и какви други продукти сте му добавили, пише actualno.com.
Ако приготвяте ястие, в което трябва да добавите малко бяло вино, но не ви се намира от напитката под ръка, може да пробвате да смесите малко захар и оцет. Тези две съставки успешно ще заменят бялото вино и ще придадат на ястието ненадминат вкус.
Чудите ли се как да сготвите най-крехкото и сочно месо? Има един трик, който малцина домакини дръзват да споделят. Става въпрос за натриването на месото със сода за хляб. Направете това и оставете продукта в хладилника за час – два. След това го извадете, измийте го под течаща вода и го сгответе, както сте решили. Няма да повярвате, но вкусът му накрая ще е в пъти по-добър, а месото ще е несравнимо крехко.
По публикацията работи: Пламена Сутева
Лятото настъпва с пълна сила, а през следващите дни времето ще бъде предимно слънчево, създавайки…
Президентът Румен Радев отправи остра критика към управляващите, като заяви, че масовите протести срещу въвеждането…
Конституционният съд се произнесе окончателно по един от най-оспорваните казуси в държавата, като остави в…
Мирослава Вълкова, един от инициаторите на ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА в откровен разговор за…
След силното послание от „Дамасцена 2025“, движението продължава по пътя към нов модел на управление…
В днешни дни прекарваме голяма част от времето си в закрити пространства – домове, офиси,…
Leave a Comment