Тайните съставки за пухкав не слепнат ориз и за по-крехко месо

134
Снимка: Pixabay

Има една тайна за уникално вкусен ориз, за която не много домакини знаят. Има един начин, по който зрънцата никога няма да слепват едно в друго. Това може да се постигне с добавянето на една съставка при варенето на ориза – обикновен оцет. С добавянето на ориз ще гарантирате още и неговия по-бял цвят. Друга тайна от кухнята, която всяка домакиня трябва да знае е и това как да направи месото по-крехко. Тук ключът е добавянето на сода за хляб.

Ако добавите една чаена лъжичка оцет, докато варите ориза, зрънцата никога няма да слепват едно в друго. Това обаче съвсем не е единственото, което ще постигнете, добавяйки от киселата подправка. Оцетът ще направи така, че оризът да е още по-бял и пухкав. Той никога няма да става на каша, независимо как сте го приготвили и какви други продукти сте му добавили, пише actualno.com.

Ако приготвяте ястие, в което трябва да добавите малко бяло вино, но не ви се намира от напитката под ръка, може да пробвате да смесите малко захар и оцет. Тези две съставки успешно ще заменят бялото вино и ще придадат на ястието ненадминат вкус.

Чудите ли се как да сготвите най-крехкото и сочно месо? Има един трик, който малцина домакини дръзват да споделят. Става въпрос за натриването на месото със сода за хляб. Направете това и оставете продукта в хладилника за час – два. След това го извадете, измийте го под течаща вода и го сгответе, както сте решили. Няма да повярвате, но вкусът му накрая ще е в пъти по-добър, а месото ще е несравнимо крехко.

По публикацията работи: Пламена Сутева