При нелеп ловен инцидент: Куче простреля смъртоносно стопанина си (СНИМКА)

blank
Снимка:Twitter/ 1DRocksTweets

32-годишният жител на Уичита, щата Канзас е бил убит по данни на шерифската служба на окръг Съмнър, която съобщила на местния канал KWCH, че кучето на ловеца е стъпило върху пушката, докато тя е била на задната седалка, което е предизвикало изстрел в посока към собственика.

Мъж е бил трагично прострелян и убит при странен ловен инцидент, при който кучето му е дръпнало спусъка, докато са шофирали. От службата твърдят, че полицаите са се отзовали в района – северно от Гуда Спрингс – и са намерили мъжа на предната седалка. Според съобщенията те веднага са започнали изкуствено дишане, но той е бил обявен за мъртъв на място. Не е ясно дали животното изобщо е пострадало в процеса на инцидента.

30-годишният Смит бил на предната пътническа седалка на пикап, когато кученцето стъпило на ловната пушка на задната седалка. Смит е бил ударен в гърба и убит незабавно, пишат от New York Post. „Той ни караше да се смеем всяка сутрин, независимо дали заради него, или заради него винаги се стараеше да бъде положителна светлина в моята компания. Без значение колко лош или стресиращ беше моят или нашият ден, Джо винаги имаше нещо, което да повдигне настроението ни.“,казват негови близки.

Инцидентът е вторият докладван инцидент при лов, за който съобщаваме в рамките на няколко седмици. Преди това TMZ съобщи, че кучето на едно семейство за съжаление е било застреляно и убито от ловци, които са го объркали с вълк.

Дженифър Хелър, собственичка на починалия 8-годишен маламут, ни разказа, че се е срещнала с комисаря по лова след смъртта на кучето си, търсейки начини да предотврати подобни трагедии в бъдеще.

По публикацията работи: Велислава Велева