Костадинов: Имаше ултиматум от страна на РСМ. България не трябва в никакъв случай да се подчинява

90

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи вчера е направил скандално изявление, с което е потвърдил опасенията на „Възраждане“. По думите на Костадинов „наглостта на македонците не е нещо ново“.

„Македонската държава ще продължава своята агресия срещу нас по всички фронтове, докато ѝ позволяваме“. Това каза Костадинов в Народното събрание.

„Османи постави ултиматум на българската държава. Той каза „всеки един от вас, който казва, че македонците са българи, няма да бъде допускан в републиката. България не трябва в никакъв случай да се подчинява на този ултиматум, не трябва под никакъв начин да се огъва“, заяви Костадинов.

Той подчерта, че това, за което те са предупреждавали миналата година при гласуването на отпадането на ветото на РСМ, вече се случва.

„Това, което казахме, е, че когато вдигнем ветото, с което на практика се лишавахме от единственото си оръжие, което имаме защита на българите и на българския национален интерес в РСМ, оттам ще последва много сериозна атака срещу нас. Атаката ще бъде в две посоки – чисто физическа към българите в Македония, другата ще бъде в абсолютно всички други направления, за които може да се сетите“, подчерта той.