През прозореца: Мъж надникна в личните данни на клиенти на банка (ВИДЕО)

307
Колаж: "Нова Вест"

Мъж публикува интересно видео в социалната мрежа Facebook, на което се вижда как през прозореца на офис на известна банка, човек може да надникне в мониторите на банковите служители. На мониторите пък се вижда поверителна информация за нейните клиенти. Куриозният случай е от град Варна. Десетки изразиха своето възмущение в коментарите към публикацията.

“Гледайте! Сигурност! Буквално можете да си видите личната карта”, казва възмутения минувач, заснел скандалното видео. На монитора на една от служителките се вижда лична карта на клиент на въпросната банка.

“Топ сигурност на данните #GDPR”, пише възмутеният мъж като описание към заснетото от него видео.

Мъжът сподели и това, че вече е подал и жалба към Комисия за защита на личните данни, която е именувал като “Изтичане на лични данни от Банков офис”. Много други варненци изразиха възмущението си в коментарите към публикацията.

Напоследък защитата на личните данни се превърна в наболяла тема.

Общият регламент относно защитата на данните (ОРЗД), (на английски: General Data Protection Regulation, със съкращение GDPR) е регламент за защита на личните данни на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.