Нинова след върнатия мандат на президента: Разочарование е, че няма да има редовно правителство (ВИДЕО)

52
Кадър:Novini.bg

Днес лидерът на БСП Корнелия Нинова върна неизпълнения мандат на президента Румен Радев. По нейните думи , от партията са направили всичко необходимо, за да се изпълни третия мандат. Тя каза, че са извели 4 важни задачи за редовно правителство и парламент.

“Поканихме всички партии на разговори, но стана ясно че не се събра съгласие и мнозинство за излъчване на кабинет.,“ каза пред президента Нинова. „Г-н президент, направихме всичко необходимо, за да изпълним третия мандат. изведохме четири важни задачи за редовно правителство и парламент – такива, каквито ги обсъдихме с вас – приемането на България в Шенген, законите по Плана за възстановяване, приемане на Бюджет за 2023 година и съдебна реформа. Поканихме всички партии на разговор. И от тези, които дойдоха, и от тези, които не дойдоха, но заявиха публични позиции, стана ясно, че не се събра съгласие и мнозинство за излъчване на редовен кабинет. Порази тази причина връщам третия мандат”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова

Президента ги поздрави за положените усилия и им пожела успех. Днес от 14ч съм поканил ЦИК за повече информация за, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при връщането на неизпълнения трети мандат на държавния глава. От срещите, които провеждаме виждам апатия към политически живот. Хората трябва да се обединят от идеята, че трябва да се гласува.“ допълни още лидерът на БСП Корнелия Нинова.

,,Изведохме четири важни задачи за редовно правителство – приемането на България в Шенген, законите по Плана за възстановяване и устойчивост, приемането на бюджет за 2023 г. и съдебна реформа. Поканихме всички партии на разговор, но стана ясно, че не се събира мнозинство за излъчване на редовен кабинет. Поради тази причина връщам третия мандат“, обясни Нинова. Тя каза още, че от партията подкрепят изцяло парламентарната република като форма на управление.

По публикацията работи: Велислава Велева