Песков: Нищо добро няма да последва от доставките на танкове за Украйна

blank
Кадър: Youtube/BBC News

Това заяви прессекретарят на руския президент – Дмитрий Песков, коментирайки танковете „Леопард“. По негови думи подобни доставки биха оставили неизбежен отпечатък върху бъдещето на отношенията между Русия и Германия.

Доставка на танкове „Леопард“ в Украйна не предвещава нищо добро за отношенията между Руската федерация и Германия и неминуемо ще се отразят на бъдещото им развитие. Това каза пред журналисти прессекретарят на президента на Руската федерация – Дмитрий Песков.

„Подобни доставки не предвещават нищо добро за бъдещето на отношенията. Те със сигурност ще оставят неизбежен отпечатък върху бъдещето на тези отношения“, каза говорителят на Кремъл във връзка с намерението на Берлин да достави танкове „Леопард“ на Украйна, пише „Труд“.

Според Песков отношенията между Руската федерация и Германия в момента „вече са на доста ниска точка“: „Няма никакъв диалог по същество с Германия, както и с други страни от Европейския съюз и Северноатлантическия алианс“.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, говорейки в Берлин на съвместна пресконференция с германския министър на отбраната Борис Писториус, каза, че решението на Германия относно танковете „Леопард“ ще бъде взето скоро.

По публикацията работи: Пламена Сутева