Няколко симптоми по които да познаем, че нашата котка има стомашни проблеми

48

Противно на общоприетото схващане, котките също често страдат от чревни разстройства. В допълнение към появата на лесно разпознаваеми симптоми, котката може да изглежда слаба, дехидратирана, отслабнала и да има затруднения с правилното хранене, до развитие на стомашна патология, свързана с чревната.

Основните симптоми , които могат да се появят включват:

  • диария и редки изпражнения
  • запек
  • метеоризъм
  • наличие на жива или скрита кръв в изпражненията

Разпознаването на чревен проблем е от съществено значение за навременна намеса , като заведете котката на посещение при ветеринарен лекар, пишат от Dilei.it

Не е толкова рядка появата на гадене, повръщане и анорексия, трансформиращи клиничната картина в стомашно-чревен проблем. Истинският проблем се открива, когато котката започне да не яде няколко дни , причинявайки много по-сериозни дисбаланси, свързани с хепатобилиарната и панкреатичната система.

Първо може тяхното хранене да е. Котките са чисто месоядни животни, свикнали да се хранят повече през деня. Храна, която не е правилно калибрирана за техните нужди, не е формулирана от ветеринарен лекар или от експертна компания в сектора, може да увреди деликатния чревен баланс на нашите котки.

Как можем да предотвратим, доколкото е възможно и в „контролируемата“ сфера, появата на чревни проблеми? Както казахме по-рано, правилното хранене остава в основата на добрата профилактика. Провеждане на нормална ваксинация и противопаразитна профилактика , овладяване на степента на стрес и периодични посещения при ветеринарен лекар са съветите, които мога да ви дам. Не на последно място е прилагането на пробиотици . Пробиотиците не са нищо повече от живи бактерии (тези, които са известни като „добри“ бактерии, за да е ясно), способни да гарантират и защитят чревното благосъстояние. Активното и периодично обсъждане с вашия ветеринарен хирург остава най-добрият начин да управлявате всяка от вашите котки поотделно. Междувременно продължавайте да се грижите с любов за тях и да ги наблюдавате отблизо, за да можете да идентифицирате първите симптоми на това, което може да е „неудобен“ проблем.

По публикацията работи: Велислава Велева