Двама въртели схема за хиляди евро: Поставяли фалшиви инжекции на болни и убили петима

413

Измамната схема се е практикувала от двама – единият е физиотерапевт, представящ се за невролог, а другият – лекар в германия. „Неврологът“ препращал пациенти с множествена склероза на „колегата“ в Германия. Той, от своя страна, им поставял инжекции, в чието съдържание де факто няма никакво лекарствено вещество. Всяка инжекция била на стойност между 10 000 и 25 000 евро.

Обвинения в пет убийства и измама са повдигнати в Солун срещу физиотерапевт, който се е представял за невролог и лекувал пациенти с множествена склероза, написа „Катимерини“.

Фалшивият невролог, който е на 65 години, е издирвал потенциалните си жертви из цяла Гърция. Обвинен е в пет случая на смърт. Негов съучастник е възрастен лекар от Германия, който е обвинен в същите деяния. Гръцкият измамник е изпращал на германския си „колега“ пациентите за уж „иновативно лечение“ срещу заплащане. Те продавали на пациентите си лечение със стволови клетки, като за всяка инжекция ги таксували между 10 000 и 25 000 евро. Смята се, че печалбата на двамата самозванци е в порядъка на десетки хиляди евро.

Проби от веществото в инжекциите са изпратени за лабораторен анализ и е установено, че те не съдържат никакво лекарствено вещество.

По публикацията работи: Пламена Сутева