Героите на нашето време: Ето това е полицаят, отказал подкуп от 20 000 лв.

360
Снимка: Facebook/ Bobby Ilinov traveller)
Това е полицаят Алек Каленски, отказал подкуп от над 20 000 лева.
Заедно с двама колеги от „Пътна полиция“ той отклони предложение да пусне сириец срещу 10000 евро, към която сума по-късно били добавени още 3000 лв. и златен часовник. Припомняме ви, че шофьорът се е качил зад волана след употреба на наркотици. 
В социалната мрежа “Фейсбук“ граждани пишат положителни коментари са доблестната постъпка на полицейския служител:
“След това щедро предложил на служителите на реда 10 хиляди евро и скъп златен часовник, за да го пуснат. Сириецът карал дрогиран с амфетамин, метамфетамин и марихуана. За да бъде пуснат и да му върнат книжката, която много му трябвала, сириецът предложил щедрия подкуп. Но полицаят отказал и с колегите си го арестуват. Арестуване на дрогиран шофьор спасява човешки животи. Няма как да не споделя това. Трябва да се гордеем с такъв почтен служител на реда.“
“Моля, споделете тази публикация, за да стигне до повече хора и да служи като добър пример. Стига само лоши новини, случват се и добри неща. (Bobby Ilinov traveller)
“С уважение към младия полицай – Достойна Постъпка !
Но едва ли ще може с нея да замаже проблемите в системата за която работи !
Като говорим за пари , сумата която МВР очевидно не желае да си прибере по електронни фишове към чуждестранни водачи ( истински нарушители ) , от 2016 досега клони към 55млн. Събираемостта им е едва 5% ?
Паралело с това въобще не санкционира турци ,молдовци, украинци ,беларуси, руснаци и прочие…… което поставя обикновеният български водач в условия на Дискриминация ! (Petar Somov).
„В момента, в който се качих в задната кола на автомобила и понечих към човека да му сваля белезниците той в ръцете си държеше две пачки с банкноти по 50 евро, като пусна същите на пода на служебния ни автомобил и ги бутна с крак към мен с думите, че желае да бъде освободен и да му бъде върната шофьорската книжка”, казва Алек Каленски пред Бта. Мъжът му казал, че това са 10 хиляди евро, поискал е да бъде освободен и да му се върне шофьорската книжка, тъй като му е необходима за работа. Обяснил е, че има транспортна фирма, занимаваща се с превоз на товари от Турция към България. Полицаят веднага докладвал за случилото се на началника си.