Депутат с признание: Мозъкът му щял да спре докато слушал интервю с Петков

211

Депутатът Даниел Митов публикува във Фейсбук профила си свое мнение относно публична изява на Кирил Петков. Митов заяви, че докато слушал интервю със съпредседателя на „Продължаваме Промяната“, бил на косъм от това да получи апоплексия. Депутатът разкритикува размишленията на Петков относно третия мандат.

Ето какво точно написа във Фейсбук депутатът:

„Опитах се внимателно да изслушам интервюто на Кирил Петков тази сутрин и признавам, че бях на път да получа апоплексия. По реакцията на медиите виждам, че повечето от тях са били в същото положение, тъй като тълкуванията на изреченото са диаметрално противоположни. Това написа във Фейсбук Даниел Митов от ГЕРБ-СДС.

Ако третият мандат отидел в БСП, щял да разговаря с тях, но имали различия. С ДБ нямал различия, но не можел да им гласува кабинет, ако ГЕРБ даде своята подкрепа. А може би щял да гласува за съставяне на правителство с мандат на ДБ, ако ГЕРБ нямат свои представители в кабинета. Но било много важно „здравите сили“ да се обединят в следващия парламент. Пък и много се зарадвал на песента за Лена.

Какво точно възнамерява да прави по-скоро ще трябва да научим от Делфийския оракул.

Но пулсирането в слепоочията ми се увеличи драматично, когато г-н Петков с усмивка и без капчица свян обяви, че вчерашното му фиаско с обаждането на гръцкия енергиен министър било преувеличено и резултат от завист и ревност на действащия български служебен министър.

Подход на амбулантен търговец – ако не успее да ти продаде прахосмукачка, то поне трябва да ти пробута дръжка за прахосмукачка. Липса на какъвто и да било изграден вътрешен механизъм за саморегулация и самооценка.

Едно обаче е ясно – ПП ни бута към избори. Говорят за следващия парламент и някакви „здрави сили“, напълно в стилистиката на незрелия социализъм. Останалото словоблудство е несръчен опит да се прикрие реалната цел“.