Ето колко време ще остане зад решетките ученикът от Русе, обвинен в редица хулигански прояви (ВИДЕО)

234
Снимка: vbox/ Новините на Нова

В началото на ноември в публичното пространство бе пуснат клип, в който 17-годишният тогава младеж бие и унижава друго момче. Припомняме ви, че от медия „Нова Вест“ днес ви информирахме, че ще се разглежда делото за 17-годишния ученик от спортното училище срещу който не веднъж е имало оплаквания за хулигански прояви.

 

Това предизвика напрежение в града, а впоследствие стана ясно, че има и други жертви на посегателства от страна на Джан Махмут.

17-годишен ученик от Русе известен с редица побои се изправя пред съда (ВИДЕО)

Окръжната прокуратура му повдигна обвинение за нанасяне на лека телесна повреда, изнудване и грабеж. Ученикът бе задържан. Към момента Махмут вече е на 18 години и отговаря пред Темида по общо шест обвинения. Признал се е за виновен по всички тях.

Присъдите за всяко от деянията биха били повече от 1 година. Тъй като по време на извършването им Джан Махмут е бил на 17 г. обаче, те били редуцирани. Затова сега той ще остане само 1 година зад решетките. От нея ще му бъде приспаднато времето, което вече е прекарал в ареста – около 2 месеца. Делото започна в 11:30 ч. в Окръжния съд в Русе и приключи за по-малко 20 минути.

По публикацията работи: Велислава Велева