Политика

Борисов: Когато ние или Радев разобличим шарлатания, ни обвиняват, че работим заедно (ВИДЕО)

Състоя се брифинг на ГЕРБ, по време на който бяха изведени важните теми, по които ще се работи през следващите дни. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира и това има ли шанс да се сформира редовен кабинет с третия мандат. Борисов направи коментар по темата дали поддържа контакт с президента Румен Радев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра депутатите си в централата на ГЕРБ. Причината за събирането е да бъдат очертани важните теми, по които ще се работи през следващите дни. Сред тях са цените на горивата, помощ за хората с увреждания и новите реактори на АЕЦ „Козлодуй“.

ГЕРБ призова служебното правителство да провери какво се случва по бензиностанциите, тъй като цените на горивата отново са тръгнали нагоре.

„Друга важна тема за нас е започването на изграждането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“. По тази тема работим от 10 години. Имаме лицензирана площадка и ОВОС“, уточни той.

„Воля имаме, като партия, като група, като разбиране за тази тема и от ядрена държава в клиенти ли трябва да се превърнем? Аз съм оптимист, че тези теми ще минат с огромно мнозинство, защото депутатите в парламента не искат да са повече в сянката на предишното управление. Ако се приеме проектът, всеки, който отиде на бензиностанцията, ще си вземе единия лев. Защо при 36 долара на руския петрол, който само ние в Европа преработваме, благодарение на ПП, натъжавате хората?“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.

„Бойко Борисов коментира дали има шанс да се сформира правителство с третия мандат. „Що се отнася до третия мандат, има реални шансове да стане, ако отиде в ДБ. Ако отиде във Възхода, може да събере някакво мнозинство, но то няма да е стабилно, няма да сработи“, прогнозира Борисов.

„Не знам дали самите хора, които гласуват за „Демократична България“, ще се съгласят да направят коалиция с БСП“, посочи лидерът на ГЕРБ. „Извинявам се на Христо Иванов, не съм искал да го унищожавам като политик“, заяви Борисов.

„Асен Василев продължава да лъже. С Радев нито съм се виждал, нито съм се чувал. И ако докажат, че аз съм се виждал с Радев последните години, пред Вас ще си подам оставката“, каза още Борисов.

„Поддържането на връзка с Радев, не е нито срамно, нито лошо, но за съжаление такива са ни отношенията в последните години, че не го правим. Нито той, нито аз. И когато ние или той изобличим шарлатания, те казват, че сме заедно“, посочи Борисов.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Пламена Сутева

Скорошни постове

  • България

Какво да купите за подарък за Деня на Майката?

Празнуването на Деня на Майката може да се проведе по много различни начини, но е…

преди 4 седмици
  • Спонсорирани

Мъжките суичъри в дамските тоалети – вижте защо са толкова популярни

Суитшъртите са толкова удобни и универсални дрехи, че може би ще искате да имате няколко…

преди 1 месец
  • Спонсорирани

Пазарувай от вкъщи бързо и удобно

Развитието на дигиталния свят бележи промени в редица аспекти от живота на хората и предоставя…

преди 2 месеца
  • Спонсорирани

Маркучи за въздух: Какво трябва да знаем и как да изберем?

Маркучите за въздух са важен компонент, който има множество индустриални и домашни приложения. Те са…

преди 3 месеца
  • Спонсорирани

Обувки за детската градина: Осигурете комфорт и безопасност за вашето дете

Като родители ние винаги искаме най-доброто за нашите деца, особено когато става въпрос за тяхното…

преди 9 месеца
  • Спонсорирани

Защо да наемем компактна кола за краткосрочно пътуване

Наемането на автомобил за кратко пътуване предлага редица ползи, особено когато разполагаме с ограничено време,…

преди 10 месеца