Борисов: Когато ние или Радев разобличим шарлатания, ни обвиняват, че работим заедно (ВИДЕО)

82
Кадър: Facebook/Бойко Борисов

Състоя се брифинг на ГЕРБ, по време на който бяха изведени важните теми, по които ще се работи през следващите дни. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира и това има ли шанс да се сформира редовен кабинет с третия мандат. Борисов направи коментар по темата дали поддържа контакт с президента Румен Радев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра депутатите си в централата на ГЕРБ. Причината за събирането е да бъдат очертани важните теми, по които ще се работи през следващите дни. Сред тях са цените на горивата, помощ за хората с увреждания и новите реактори на АЕЦ „Козлодуй“.

ГЕРБ призова служебното правителство да провери какво се случва по бензиностанциите, тъй като цените на горивата отново са тръгнали нагоре.

„Друга важна тема за нас е започването на изграждането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ „Козлодуй“. По тази тема работим от 10 години. Имаме лицензирана площадка и ОВОС“, уточни той.

„Воля имаме, като партия, като група, като разбиране за тази тема и от ядрена държава в клиенти ли трябва да се превърнем? Аз съм оптимист, че тези теми ще минат с огромно мнозинство, защото депутатите в парламента не искат да са повече в сянката на предишното управление. Ако се приеме проектът, всеки, който отиде на бензиностанцията, ще си вземе единия лев. Защо при 36 долара на руския петрол, който само ние в Европа преработваме, благодарение на ПП, натъжавате хората?“, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в централата на партията.

„Бойко Борисов коментира дали има шанс да се сформира правителство с третия мандат. „Що се отнася до третия мандат, има реални шансове да стане, ако отиде в ДБ. Ако отиде във Възхода, може да събере някакво мнозинство, но то няма да е стабилно, няма да сработи“, прогнозира Борисов.

„Не знам дали самите хора, които гласуват за „Демократична България“, ще се съгласят да направят коалиция с БСП“, посочи лидерът на ГЕРБ. „Извинявам се на Христо Иванов, не съм искал да го унищожавам като политик“, заяви Борисов.

„Асен Василев продължава да лъже. С Радев нито съм се виждал, нито съм се чувал. И ако докажат, че аз съм се виждал с Радев последните години, пред Вас ще си подам оставката“, каза още Борисов.

„Поддържането на връзка с Радев, не е нито срамно, нито лошо, но за съжаление такива са ни отношенията в последните години, че не го правим. Нито той, нито аз. И когато ние или той изобличим шарлатания, те казват, че сме заедно“, посочи Борисов.