13 новородени панди направиха своя дебют в Съчуан (СНИМКИ+ВИДЕО)

58

Китайският център за опазване и изследване на вида голяма панда се похвали с 13 новородени през изминалата година. Малките черно-бели мечета направиха своя дебют пред публика в Чънду. Очарователните панди обикновено навлизат в сезона на „ухажване“ през февруари, когато се бележи размножителния им период.

 

„Чрез нашите усилия тази година успешно отгледахме 13 малки панди в осем котила – осем женски и пет мъжки. Първото бебе панда се роди на 21 юни, а последното на 21 август. Всички са в добро здраве сега“, каза Ли Дешенг, главен експерт и заместник-директор в Китайския център за опазване и изследване на гигантските панди.

С постоянното нарастване на популацията на отглежданите в плен гигантски панди през последните години, фокусът на изследователския център за панди се пренасочи от отглеждането на повече малки към стремежа към качествено развитие на популацията. През годините центърът непрекъснато усъвършенства техниките за отглеждане, хранене и отглеждане на панди, включително изкуственото отглеждане.

„Досега Китайският център за опазване и изследване на големите панди е създал най-голямата в света популация от 364 големи панди в плен. Междувременно центърът е и най-голямата и най-обширна платформа в света за сътрудничество и обмен“, каза Ли.

По публикацията работи: Велислава Велева