Иван Шишков: Ускоряваме строителството на пътя Видин-Монтана. Имаме много да наваксваме (ВИДЕО)

47
Кадър: vbox/ Новините на Нова

Регионалното министерство ще се опита да навакса забавянето на строителството на пътя Видин-Монтана. Това стана ясно по думите на регионалния министър Иван Шишков след заседанието на МС. Той каза, че спират забавянето на един изключително важен проект и започват компенсация по това да се навакса пропуснатото.

 

„Считаме, че за по малко от 3 години трасето от Ружинци до Монтана, ще бъде построено”, каза Шишков. Благодаря на колегите от АПИ, които работиха изключително активно.

Той каза още, че това решение е изключително важно за целия  район на Северозапада. „Това ни дава възможност не само да направим скоростния път от Монтана до Ботевеград, това ни дава възможност за алтернативно тресе, което ще бъде от Монтана с тунела под Петрохан – т.е без завършена отсечка от Видин до Монтана на практика пътя към София за Видин и за целия северозапад е изключително ограничен.“,допълни Шишков.

 

„С това решение от Министерския съвет даде един ясен хоризонт напред за развитие на северозапада От тук нататък започваме да компенсираме времето, което сме загубили досега.“,каза още той.

 

По публикацията работи: Велислава Велева