Сделка за стотици хиляди долари: Ето колко струва най-скъпата фигурка на Рудолф и Дядо Коледа

105

Невероятно, но факт. Изглежда, че най-скъпата фигурка на Рудолф струва 368 000 долара. Добра бизнес сдека нали? Фигурката е продадена за колосалната сума на търг. Почти „скъпоценните“ Рудолф и Дядо Коледа са изобретени от дърво, тел. плат и кожа

Вижте и други интересни факти 3а Коледа
Коледа е много повече от даването и получаването на подаръци, носенето на празнични коледни пуловери и декорирането с коледна украса, която прави дома ви да изглежда като работилницата на Дядо Коледа. Коледа е вековен празник с вековна традиция и дълбока символика. Ето някои интересни факти 3а любимия празник, пише bTV.

Най-скъпата фигурка на Рудолф
Червеноносият елен Рудолф се появява 3а първи път през 1939 г., когато универсалният магазин Montgomery Ward моли един от своите копирайтъри да създаде коледна приказка 3а деца, която магазинът да разпространява като промоция.

Най-скъпата досега фигурка на Рудолф с Дядо Коледа е продадена на търг срещу 368 000 долара. Наддаването 3а фигурите скочило доста над планираната продажна цена между 150 000 и 200 000 долара.

15-сантиметроВият Рудолф и 27-сантиметроВият Дядо Коледа са направени в Токио от дърво, тел. плат и кожа. пише syracuse.com.

Коледа не Винаги е била на 25 декември
Докато Коледа празнува раждането на Исус Христос, действителната дата на голямото събитие е изгубена В историята. В Библията не се споменава 25 декември и много историци казват, че Исус най-вероятно е роден през пролетта. Някои историци твърдят, че датата първоначално е избрана. Защото съвпада с езическия фестивал Сатурналии. който почита Земеделския бог Сатурн с празнуване и раздаване на подаръци.

Традицията на коледните елхи датира още от дребните езиптяни и римляни, които са украсявали вечнозелени растения по Време на зимното слънцестоене, 3а да се Върне пролетта. Така че, ако украсите залите си със Зелено дърВо, Венци или Вечнозелени гирлянди, Вие почитате историята.

Коледните Венци са религиозни симВоли
Коледният Венец първоначално Възниква като символ на Христос. Той предстаВляВа Венеца от тръни, който Исус носи при разпятието си, а червените плодове означават кръВта, която е пролял. Така че, когато Видите Венец на този празник, ще си спомните причината 3а пояВата му.

Празнуването на Коледа е било незаконно
От 1659 до 1681 з. В щатите Всеки, хванат да се Весели по тоВа Време на годината е бил глобяван. По Време на Войната 3а независимост денят имал толкова малко значение, че Конгресът дори провел първата си сесия на 25 декември 1789 г. Коледа дори не е била обявена 3а федерален празник почти още един Век.

Дядо Коледа има свой собствен канадски пощенски код
Всяка година писма до Дядо Коледа заливат пощенските служби по целия свят. ЗатВърждаВайки репутацията си на едни от най-милите хора на Всички Времена, някои служители на канадските пощи започнаха да отговарят от името на белобрадия дядо. Нещо повече, те създадоха специален пощенски код 3а Дядо Коледа като част от инициативата на програмата 3а писане на писма от Дядо Коледа.

Американците харчат близо 1000 долара 3а подаръци
Според данни на Националната федерация 3а търаоВия на дребно, потребителите В САЩ харчат средно 967,13 долара по празниците. Въпреки че индивидуалните разходи могат да Варират В широки граници. Много купувачи наистина ще дадат Всичко от себе си, но също толкова много ценят домашно приготвени подаръци.

Бонбонените бастунчета произхождат от Германия
Националната асоциация на сладкарите каз8а, че хормайсторът първоначално е дал бонбоните с червени и бели ивици на малки деца. 3а да ги накара да мълчат по време на маратонската църковна служба. Едва когато немско-шведски имигрант украсява дървото си със захарни пръчици през 1847 г.. те стават популярни като коледни бонбони.

По публикацията работи: Пламена Сутева