Холандец измами жена в Пловдив и избяга с 52 000 евро.Обещавал и прекрасен семеен живот в Гамбия

826

Скоро ще излезе на свобода холандецът Тиодор Алфонс Еденс, който подлъга пловдивчанката Росица Ангелова да продаде апартамента си и да му даде парите с обещание за брак и щастлив семеен живот в Гамбия. Тиодор бе осъден на 2 години затвор, вече излежа половината, вероятно скоро ще го пуснат на свобода, а не е върнал парите

За измамата си той бе осъден на 1 август 2022 г. на 2 години затвор. Чужденецът не обжалва и присъдата влезе в сила. Тиодор Еденс е в ареста от 29 декември 2021 г. и на практика е излежал половината си присъда, а това му дава правото да поиска предсрочно условно освобождаване.

„Не ме е търсил засега, но може и да опита да излезе от затвора“, каза за “24 часа” адвокатът му Васил Стефанов. 53-годишната Росица и 61-годишният Тиодор се запознали в интернет през пролетта на 2020 г. Той обяснил, че е служител на голяма фармацевтична компания в София, макар да работел във фирма за онлайн услуги.

Започнали да си пишат и решили да се видят. На 1 май м. г. той пристигнал в Пловдив и в следващите 2 дни тя му показала града, пътували и до Асеновград и манастира “Св. св. Кирик и Юлита”. После го завела в с. Крумово, където живеят нейните родители. Баща отсъствал в този момент, но чужденецът направил чудесно впечатление на майката.

Няколко дни след като се прибрал в София, Тиодор предложил на Росица да заживеят заедно в Пловдив, тя се съгласила и отишла с колата си да го вземе от София. Той се нанесъл в жилището в район “Тракия” и няколко дни по-късно поискал пари за издръжката на свое дете от предишен брак.

Тиодор имал два брака – първия в Нидерландия, но последвал развод, а втория – в Африка, но съпругата му загинала в катастрофа.

По публикацията работи: Велислава Велева