Как върви издирването на изчезналите рибари край Бургас?

190

Двама рибари изчезнаха преди дни, след като влезли с лодката си във водите на яз. “Мандра“ край Бургас. Вече пети ден продължава издирването, като в него се включват все повече доброволци.

Нараства броят на плавателните съдове във водите на яз. “Мандра“ край Бургас, с които се издирват изчезналите рибари Ивелин Тодоров и Петър Петров.

Днес е петият пореден ден, в който екипите на няколко държавни служби и доброволци обследват дъното на водоема и бреговете му.

Тази сутрин в Бургас са транспортирани лодки, оборудвани със сонарни системи от Пловдив, Приморско и Казанлък. Със собствени плавателни съдове се включват и местни рибари, предава БТА.

„Това ще бъде голяма помощ за водолазите от Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Първата лодка пристигна още снощи от Пловдив. Рано тази сутрин беше пусната във водата, заедно с общинската лодка“, каза кметът на община Бургас Димитър Николов.

Към този момент плавателните съдове в язовира са почти десет.

„Изключително съм благодарен на собствениците на лодките за помощта и жеста. Дано има резултат от усилията“, написа по-рано днес Николов в официалната си Фейсбук страница.

Вчера той отправи призив чрез медиите към собствениците на плавателни съдове, оборудвани с техника за обследване на дъното. Всеки, който има възможност да помогне може да се свърже с диспечерите на спешния телефон 112 или на дежурните телефони в местната администрация: 056/ 841 560 или 056/ 907 218, посочи кметът на Бургас.

По публикацията работи: Пламена Сутева