По спешност: Кралят на футбола Пеле е приет в болница в тежко състояние

blank
Кадър:Twitter/ @skworldfootball

Футболната легенда Пеле отново е в болница. Той бе приет спешно в клиниката „Айнщайн“ в Сао Пауло. Констатиран е оток и сърдечна недостатъчност. Освен това бившият футболист изпитва затруднение при поемането на храна.

Пеле е на 82 години и от 24 месеца се бори с рак. Състоянието му бе значително подобрено в последната половин година и той бе у дома си, пишат от ESPN.

Медицинският екип, който лекува Пеле, съобщи, че химиотерапията, проведена през последните месеци, не е дала нужния резултат спрямо туморите в различни органи от тялото на бразилеца. Футболната легенда ще се подложи на различни тестове, за да се открият евентуалните поражения и органите, които са най-застрашени от метастазите.

Съпругата на трикратния световен шампион потвърди за хоспитализацията на Пеле пред ESPN, като обясни, че „той минава само през ежемесечни прегледи и тестове за химиотерапия“.

Агентът на бившия играч също потвърди новината, но заяви, че не е запознат с никакви актуализации за здравословното състояние на Пеле. Дъщерята на Пеле Кели Насименто публикува изявление в социалната мрежа Instagram, за да успокои публиката.

По публикацията работи:Велислава Велева