Не е желателно да прекалявате с джинджифила – ето поради кои причини

242

Джинджифилът е едно от най-популярните средства за борба с настинки или за засилване на метаболизма. Твърде много джинджифил обаче може да има странични ефекти. Ароматната подправка, която преди беше обявена за лечебно растение на 2018 г., може да има и странични ефекти.

Хрема, стегнат стомах, възпалено гърло – много хора прибягват до джинджифила, когато се появят първите симптоми на настинка.

Без съмнение, джинджифилът има естествени лечебни свойства и може както да засили храносмилането, така и да подсили имунната система. Въпреки това се препоръчва повишено внимание при дозировката: дневната доза не трябва   да надвишава два до максимум четири грама ,пишат от focus.de

 

Твърде много джинджифил може да причини стомашни проблеми, а чаят от джинджифил след хранене може да намали усещането за ситост и да засили храносмилането, но също така гарантира, че тялото произвежда повече стомашна киселина. Тези които страдат от киселини,трябва да пропуснат грудката или поне да пият само няколко глътки горещ джинджифил. Бременните жени също трябва да бъдат внимателни с неговата консумация.

Лечебното растение може да помогне при много симптоми, но както и другите храни – просто трябва да се консумира умерено.

 

По публикацията работи:Велислава Велева