Хора от софийско опарени със стотици глоби за винетки – административна грешка или „държавен рекет“? (ВИДЕО)

128

Глоби за десетки хиляди левове трупат жители на софийското село Пролеша заради пътуване без винетки. Хората твърдят, че с решение на Министерски съвет от месец февруари 2020г. са били освободени от таксата за придвижване до столицата.

Две години по-късно жителите на селото са изненадани – те разбират, че имат хиляди глоби заради преминаване през камера на тол агенцията в района близкия град Божурище. А те си мислят че им е разрешено да преминават без винетка.

Стотици жители на селото през 2020 г. получават добри новини – разбират, че са освободени от винетка при пътуване до София. Минават години обаче и разбират, че са жертва на някаква административна грешка или недоразумение.

Една от пострадалите има цели 166 глоби за преминаване без винетка Друг мъж има 40 глоби а друго семейство с 166 глоби Някои от тези хора ще трябва да платят стотици левове въпреки че официално им и било обещано че няма да плащат такси за винетки от Божурище и с. Пролеша до София.

„Две години ние ходим на работа до столицата и не знаем, че сме в нарушение. Това ми прилича на държавен рекет“, коментират още част от пострадалите.

„Вероятно става въпрос за техническа грешка. АПИ трябва да я оправи. Това са много хора. Има хора с над 30 000 лева глоби. Всеки ден пътуват за работа”, сподели в ефира на Нова санкционирана жителка на селото.

Повече подробности по случая,  вижте във видеото:

По публикацията работи: Велислава Велева