Настимир Ананиев: Обвиненията за злоупотреби в ББР са поредната хвърлена „димка“(ВИДЕО)

37

ББР е голяма болка за ГЕРБ. Това заяви депутатът от ПГ на „Продължаваме Промяната“ – Настимир Ананиев. Според него, обвиненията за злоупотреби в Българска банка за развитие са поредната „димка.“ Той постави въпроса защо служебното правителство отказа да внесе бюджет и сега ще се гледа удължаването на Бюджет 2022г.

„Причина за това е, че кабинетът „Петков” спря 1,4 милиарда, които щяха да бъдат раздадени на едни 7-8 фирми, близки до предишната власт, вместо да отидат за малкия и среден бизнес”, посочи той.

По думите му ГЕРБ искат да изместят фокуса от важните теми. „Това е нещо се претопля. Фокусът е защо няма да има правителство с първия мандат, защо няма бюджет. Защо се опитват да върнат манипулациите от Прехода с Изборния кодекс? Това са най-важните теми”, подчерта той. Той поясни, че бюджетът за 2022 г. не е адекватен за 2023 г.

Депутатът коментира и връчването на мандатите. „Много е важно да видим на кой ще бъде връчен третият мандат. Ако той бъде връчен на БСП няма да може да има съставено правителство. Ако отиде при „Български възход” има шанс за кабинет на така наречената коалиция на „хартиената бюлетина”. За нас е важно да има редовен кабинет, който да носи отговорност”.

 

Повече от коментара на Настимир Ананиев, вижте във видеото:

По публикацията работи: Велислава Велева