Самолет се разби в електропровод в щата Мериленд (СНИМКА)

48

Лек самолет се разби в електропровод в окръг Монтгомъри в американския щат Мериленд в неделя, оставяйки около 85 000 потребители без електричество. На борда на самолета е имало двама души.

„Потвърдихме, че частен самолет се разби в електропроводи на компания в окръг Монтгомъри, Мериленд, причинявайки прекъсвания на електрозахранването на приблизително 85 000 клиенти в целия окръг“, се казва в изявление на компанията, публикувано на нейния уебсайт .

Според телевизионния канал CBS , позовавайки се на властите, на борда на самолета е имало двама души. Те висяха около седем часа в заседнал самолет на височина 30 м. Спасени са пилотът и пътникът на борда на самолета. Според представител на местната противопожарна служба и двамата са получили тежки наранявания и хипотермия, откарани са в местни болници.

„Възстановихме електрозахранването на всички клиенти, засегнати от инцидента тази вечер. Продължаваме да стабилизираме енергийната инфраструктура на мястото на инцидента и извършваме пълна оценка на щетите, преди да започнем ремонт“, каза компанията в последното си съобщение.

По публикацията работи: Велислава Велева