Размирици и вандалски прояви след загубата на Белгия срещу Мароко (ВИДЕО)

50

Сълзотворен газ беше изстрелян срещу тълпи след загубата на Белгия с 2:0 от Мароко на световното първенство. Шокиращият резултат от спортното дерби предизвика огромни безредици в Брюксел.

 

Полицията е изолирала части от центъра на града и е използвала водни оръдия и сълзотворен газ, за ​​да разпръсне мародерстващите футболни фенове.

Размириците започнаха по време на мача и продължиха дълго след приключването на 90 минути. Полицията трябваше да затвори части от центъра на Брюксел, да разположи водни оръдия и да използва сълзотворен газ, за да разпръсне тълпите, които предизвикаха безредици след победата на Мароко с 2:0 над Белгия на Световното първенство по футбол, съобщи АП.

 

Десетки хулигани запалиха факли, чупиха витрини на магазини и замеряха автомобили с тухли. Полицията се намеси, след като един човек получи наранявания по лицето, каза говорителката на полицията в Брюксел Илзе Ван де Кере.
Кметът на Брюксел Филип Клозе призова футболните фенове да стоят далеч от центъра на града и каза, че властите правят всичко възможно, за да поддържат реда по улиците.

 

 

По публикацията работи: Велислава Велева