Диетологът на Чарлз III разкри какво яде кралят, за да поддържа отличната си форма

101

По думите на диетологът Сигне Суанфелд, кралят поддържа отличната си форма като през целия ден консумира храни, богати на протеини и фибри. Чарлз III не ядял месо или риба два дни в седмицата и се отказвал от млечните продукти веднъж седмично, разкрива още Суанфелд.

Британският монарх обича да закусва с плодове и пие определен вид чай, съобщи диетологът му Сигне Суанфелд пред Daily Express.

Експертът разказа, че Чарлз III закусва късно и храната му се състои от домашен хляб, ленено семе, пресни плодове и плодов сок. „Късната закуска е напълно нормална. Не менюто е от значение, а какво и колко точно яде човек“, казва диетологът, предава БГНЕС.

Сутрин монархът винаги пие любимия си чай „Дарджилинг“ от Индия и Хималаите, като добавя към него мляко и мед.

Според Суанфелд домашният хляб обикновено е богат на хранителни вещества, фибри и семена, съдържащи протеини. Пресните плодове и сокове помагат на Чарлз III да си набави необходимото количество фибри, витамини и минерали.

През целия ден синът на Елизабет II консумира храни, богати на протеини и фибри. Според експерта това позволява на 73-годишния монарх да поддържа отлична форма. Заради късната закуска монаркът обикновено не обядва, предпочитайки по-ранна вечеря.

Суанфелд твърди, че Чарлз III не ядял месо или риба два дни в седмицата и се отказвал от млечните продукти веднъж седмично. Специалистът определи този подход като „добра стратегия“, тъй като той увеличава количеството на приеманите здравословни фибри и намалява въглехидратите в организма.

По публикацията работи: Пламена Сутева