Призив за помощ: Младо момиче се нуждае от спешна операция, за да може да посрещне усмихната абитуриентския си бал (ВИДЕО)

237

Бояна Маронова е млада дама на 18 години, която има нужда от нашата помощ. Нужни са й 30 000 лева до 15 декември, за да замине за спешна операция във Франция. Здравната каса ще покрие разходите в болницата, но на семейството ще са нужни средства за следболничното лечение, с които не разполагат.

Предстои и абитуриентски бал, а операцията, която е нужна за да оздравее не можа да бъде извършена в България. Операция, която ще спаси живота й и ще й позволи да се чувства, както тя самата казва – нормален човек.

Момичето страда от спина бифида, хидроцефалия, неврогенен мехур и още доста усложнения в следствие на тези заболявания. Когато се ражда, лекарите предлагат на майка й Гергана да я остави в институция. Това не се случва. Оттогава Бояна е претърпяла 17 операции. През януари 2023 година й предстои нова операция, в Париж, Франция.

Подобна операция не може да бъде извършена в страната ни, семейството има документ със становище на лечебно-контролна комисия.

„Тя е животоспасяваща за нея, за да запазим бъбреците. Без тази операция може да се стигне до хемодиализа, да си загуби бъбреците”, обяснява майка й Гергана Маринова. „След операцията ще трябват медицински консумативи, които ще й трябват до края на живота й , които на месец ще възлизат около 1000-1100-1200 лева”, обяснява майката.

Семейството има краткия срок до 15 декември за да събере сумата от 30 000 лв.

„Май месец, дай Боже да е всичко нормално, ще е абитуриентка. Това си го мечтаеше тя за абитуриентската – да мине тази операция и да се чувства нормален човек”, разказва майката. „Мечтая да уча в Благоевград, за биотехнолог. И да следвам мечтите си”, разказва Бояна.

Ако искате да помогнете, може да го направите по банков път: 

Банка ОББ

BG90UBBS 80021002471716 

Гергана Спасова

Повече подробности по случая, можете да видите от видеото:

По публикацията работи: Велислава Велева