Конфискуваха голямо количество наркотици в София (СНИМКА)

97

Над килограм наркотици иззеха столични полицаи. Акцията по задържането на голямата пратка с дрога е извършена вчера от служители на сектор „Наркотици“ към СДВР.

Към 16 часа на 24 ноември 2022 г. на територията на ж.к. „Иван Вазов“ са задържани общо четирима души, при покупко-продажба на наркотични вещества. Непосредствено при сделката са задържани първо клиентите – мъж и жена, а минути по-късно, в хода на операцията, са установени и задържани мъж на 34 и жена на 32 годишна възраст, като и двамата са криминално проявени за разпространение на наркотици.

Снимка: МВР

При последвалите процесуално-следствените действия от жилището, ползвано от 32-годишната жена с престъпно минало, са иззети: 90 грама амфетамини, намерени в плик, както и множество опаковки с марихуана, с обща маса от 1500 грама, три електронни везни и парична сума.

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство по член от НК, който предвижда между една и 20 години затвор и глоба, варираща между 5000 лв. и 100 000 лв.

Предстои материалите по производството да се докладват в Софийска градска прокуратура.