Гонката на АМ “Тракия” днес: Двамата задържани трафиканти са украинци

184

Припомняме, че днес имаше гонка на АМ „Тракия“, при която бяха задържани трафиканти на мигранти. Двамата задържани украински граждани първоначално направили опит да избягат.

Украински граждани са били двамата задържани трафиканти на мигранти при гонката на автомагистрала “Тракия” край Стара Загора по-рано днес. Това стана ясно на брифинг на прокуратурата в град Пловдив.

Днес около 11:00 ч. в района на 205-и километър на АМ “Тракия” е бил забелязан микробус с полска регистрация. Служители на МВР са подали светлинен сигнал, по-късно друг екип на МВР е направил опит да спре микробуса със стоп-палка, но той не се подчинил.

Започва преследване, продължило над 70 км по магистралата. След това трафикантите преминали през с. Плодовитово, гр. Чирпан и се насочили към с. Ракитница, където са били задържани. Те са се движили с висока скорост – около 140 км/ч.

Двамата украинци са направили опит да избягат. Били са преследвани още 2 км от служителите на МВР, след което са били задържани. Задържани са и 23 мигранти.

При преследването е възникнало и ПТП, при което няма пострадали.

По публикацията работи: Пламена Сутева