След 34 години на прекъсване България акредитира свой посланик в Мали (СНИМКИ)

37

Държавният глава на Мали заедно с петима нови назначени посланици в страната, сред които е и българският посланик Румен Петров присъстваха на общо събитие свързано с укрепване на сътрудничеството между Мали и България. Това съобщиха на официалната Фейсбук страница на президентството на Република Мали.

Тези нови дипломатически представители вече ще работят за укрепване на сътрудничеството между Мали и съответните им страни в няколко сектора, се посочва в съобщението.

След 34-годишно прекъсване България отново акредитира свой посланик в Мали. Радушен прием, делово ориентирани разговори и топло отношение към България, написа във Фейсбук посланикът на България Румен Петров.

„Удовлетворен съм, че на мен се падна честта и отговорността да отворя новата страница в двустранните отношения с тази богата на древни традиции и цветове африканска държава. Надявам се, в координация с усилията на международната общност, да дадем своя конструктивен принос за възстановяването на мира и стабилността в Мали и ключовия за сигурността регион на Европа район на Сахел“, написа още българският посланик в Мали.

По публикацията работи: Велислава Велева