Седем важни проверки на автомобила, когато времето стане по-студено

116

От гумите до здравето на батерията и осветлението, по-студеното време прави живота на автомобилите по-труден. Ето седем ключови проблема, за да можете да направите някои прости проблеми за отстраняване:
След изключително горещото лято на 2022 г. идва есента, което означава увеличени валежи, по-тъмни вечери и цял набор от нови неща, за които шофьорите трябва да помислят. Тъй като температурите започват да падат, важно е да се уверите, че колата ви е готова за по-студеното време, което можете, като следвате това ръководство в седем стъпки за основна поддръжка на автомобила.

Налягане на гумите
Увеличените валежи означават по-хлъзгави пътища, което означава, че е още по-важно да поддържате правилното налягане в гумите: недостатъчно напомпаните гуми са основна причина за спукване, но също така оказват влияние върху спирачния ви път, което е последното нещо, което искате с наближаването на вечерите а пътищата са покрити с мокри листа. Ръководството за вашия автомобил трябва да включва всичко, което трябва да знаете за оптималното налягане за вашите гуми и не забравяйте да проверите налягането на резервната гума, която може да загуби налягане дори когато не се използва. Всеки, който се бори да открие необходимото налягане за гумите си, може да разбере, като постави регистрацията на автомобила си в онлайн инструмента за проверка на налягането в гумите.

Протектор на гума
Спирачките ви са толкова добри, колкото и гумите ви – в крайна сметка гумата е тази, която всъщност е в контакт със земята – така че е жизненоважно да следите протектора на гумите си. Удобно, има лесен тест, който всеки може да направи, за да провери оставащия протектор: поставете парче от 20 пенса в протектора и ако можете да видите външния ръб на монетата, значи е време да смените гумата.

Климатик
Би било грешка да мислите, че климатикът в колата ви е лукс, който е там само за да направи пътуването ви по-приятно в горещ ден. В действителност това е важна част от процеса на обезпотяване на предното стъкло, което подпомага чрез извличане на влагата от въздуха. Със застудяването е по-вероятно прозорците ви да се замъглят, така че е важно да се уверите, че системата ви функционира правилно, за да можете да виждате пътя пред вас. Ако не е, може би си струва да направите безплатна проверка на климатика.

Осветление
Автомобилите имат дълъг списък от жизненоважни светлини, включително фарове, стоп светлини, светлина за заден ход и мигачи, до вътрешната светлина в кабината, която може да бъде от голяма помощ, ако се изгубите в тъмното. Всички тези различни светлини вероятно имат различни крушки, някои от които са лесни за смяна, други много по-малко. Ако имате изгоряла крушка, която се оказва особено трудна, сменете главата на Kwik Fit, където разполагат с крушки с висока производителност и техните експерти могат да ви ги монтират.

Чистачки
Вероятно вашите чистачки на предното стъкло са най-деликатната част от колата ви и неизбежно ще се нуждаят от смяна след време. Ако можете да видите някакви пукнатини в гумения ръб на перката, има голям шанс вашите чистачки да не почистват добре водата и може да останете с ивици по прозореца, които влошават видимостта.