Костадин Костадинов: Оградата по границата ни не само че не спира никого, но буди и насмешка

438

Според Костадин Костадинов от политическа партия „Възраждане“ този акт на посегателство върху нашите полицаи може да се определи като война По неговите думи хората живеещи в района на случилото се живеят и заспиват в страх.

„Понякога войната не се обявява от други държави, а от терористични организации.“, това каза в декларация от името на група лидерът на „Възраждане“

Според него, не само, че тази ограда не спира никого, а и буди насмешка. „Хората в района живеят в страх и заспиват, без да знаят дали ще успеят да се събудят. Селата са малки, обезлюдени и не се охраняват от никого“, добави Костадинов. По думите му, държавата не може да защити българите, дори и в мирни времена.

„Вчера вечерта срещу България беше извършено поредното покушение. Посегателство над български униформен служител е посегателство над българската държава. Получена е информация в „Гранична полиция“, че на граничното съоръжение в участъка около село Голям Дервент има голяма дупка и се подготвя минаване на голяма група нелегални мигранти. Изпратен е патрул, който осветява дупката и попада под обстрел. Единият от патрулиращите – Бъчваров, е убит. Военният, който е с него, успява да се изтегли от мястото. Срещу България има поредица от такива посегателства“, добави той и припомни, че това е третият загинал полицай в последните месеци.

По публикацията работи: Велислава Велева