Керемедчиев с призив след смъртта на полицая: Европейски граничари с тяхната техника да дойдат да помогнат

102

Това призова бившият зам.-министър на вътрешните работи Милен Керемедчиев. Този призив идва след трагичния инцидент с убийството на граничния полицай вчера. По негови думи страната ни разчита най-вече на Турция да защитава нашата граница. Според Керемедчиев са нужни незабавни мерки в тази посока

Много тежък инцидент не само за България, а за страна, член на ЕС. Няма такъв прецедент да има стрелба през граница и убит полицай. Така коментира стрелбата със загиналия полицай бившият зам.-министър на вътрешните работи Милен Керемедчиев.

“Забелязваме, че каналджиите стават много организирани и са добре подготвени”, каза Керемедчиев и допусна, че е възможно да са подпомагани от служители на вътрешните работи и “Гранична полиция” от двете страни на границата.

Според него България разчита предимно на Турция да защитава нашата граница. “Молихме се те да спират бежанските потоци и се радвахме, че ги изпращаха към Гърция, а не към нас”, посочи Керемедчиев и допълни, че докато България не може да защитава сама границите си, ще бъде зависима страна.

Нужни си мерки и незабавно изграждане на преградно съоръжение и да се обърнем към “Фронтекс” не за финансова и техническа помощ. “Европейски граничари с тяхната техника да дойдат да помогнат на нашите”, призова Керемедчиев.

По публикацията работи: Пламена Сутева